Viszont amikor elkezded magad jól érezni a konyhában, és megtapasztalod, hogy milyen jó az, amikor valami finomat készítesz friss alapanyagokból, akkor rákapsz arra is, hogy te panírozd a husit meg hámozd a krumplit. Tök más érzés, mint felvágni egy zacskót.
Szóval, van egy új szokásom, hogy még a rántott husit sem csinálom olyan átlagosan mindig. De ne szaladjunk ennyire előre...
Amire szükséged lesz: csirkemell filé, liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag (ez elhagyható), olaj.
Első lépésként mosd meg a csirkemellet hideg vízben, és szeleteld fel. Ha csirkéből készítek rántott húst, akkor nem nagy lapos szeleteket készítek, és klopfolni sem szoktam, mert a csirke hús nagyon szétesik tőle. Ha megvan, sózd meg kicsit a szeleteket. Én 40 dkg csirkemellet használtam. Ez két kiadós adag ebéd lett körettel együtt.
Most kelleni fog három darab tál vagy mélyebb tányér: az elsőbe lisztet (10 dkg), a másodikba tojást (2 db), a harmadikba zsemlemorzsát tegyél (10 dkg), plusz én a zsemlemorzsához szoktam keverni szezámmagot is, kb. 2 evőkanálnyit.
És most ugyanebben a sorrendben fürdesd meg a szeleteket mindegyik tányérban: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
És a nehezén túl is vagy! Mostmár csak tegyél olajat egy serpenyőbe, kb másfél centi vastagon, forrósítsd fel és süsd meg benne a husikat. Én kipróbáltam már a sütőben sütős megoldást is, ahol is kevesebb olajat szív magába a hús, abszolút kivitelezhető amúgy, de ezt majd legközelebb taglalom itt :)
A kisült husikat szedd papírtörlővel kibélelt tálra. Köretnek friss saláta vagy mondjuk krumplipüré a legjobb :)
Jó étvágyat hozzá!
energia: 880 kcal / 220 kcal
fehérje: 116g / 29g
szénhidrát: 39g / 10g
zsír: 25g / 6g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése