Ez egy eléggé univerzális dolog, mármint a műsoros husi. Így hívom, ha valamit a kedvem szerinte megfűszerezek, és esetleg tejfölös vagy tejszínes szaftot készítek neki. A mai műsoros husi curryvel és tejszínnel készült, és ilyen lett:
Elég fincsi volt, és ami még szintén fontos, gyors is. Hazaértünk az edzőteremből, és farkaséhesek voltunk. Ez az egész ebéd 30 perc alatt kész volt. Amire szükséged lesz hozzá: csirkemell, rizs, víz, tejszín, borsó, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, curry, petrezselyem, 2 db serpenyő.
És így készítettem:
40 dkg csirkemellet felvágtam csíkokra / kockákra. Ebből a mennyiségből kb. 3 kellemes adag lesz, ha köretet is eszel hozzá. Én mindig alaposan megmosom hideg vízben, és mindent levagdosok róla, nem szeretem az ilyen hártyákat meg ilyesmit. Beletettem egy jól felforrósított serpenyőbe. Olaj nem kell! Sóztam és borsoztam, tettem rá egy késhegynyi őrölt pirospaprikát, és egy gerezd fokhagymát (fokhagymanyomóval). És így kicsit kevergettem, amíg jól átsült mindenhol.
Utána ráöntöttem 2 dl zsírszegény (5%) tejszínt és jól összekevertem. Aztán jöhet a curry. Nem szabad sajnálni :) Mármint én nagyon szeretem, és a tejszínnel együtt csodálatos. A tejszín kicsit elveszi ugyan az intenzitását, de egy könnyű szombati ebédnél nekem pont ez esik jól. Ezután lassú tűzön, vagyis a villanytűzhely 3-as fokozatán rotyogtattam kicsit, így a tejszín kicsit besűrűsödik.
És most kapcsold alatta takarékra, vagy 1-re, tegyél rá egy fedőt, és térj vissza a husihoz.
Amikor besűrűsödött, belevágtam még egy kis friss petrezselymet, de már nem tettem vissza a tűzhelyre, csak jól összekevertem és rátettem egy fedőt. A petrezselymet úgy szoktam megoldani, hogy mindig friss legyen, hogy néha veszek egy jó nagy adagot, megmosom, és ha megszáradt zacskóba teszem és be a fagyasztóba. Így ha bármikor kell, a fagyott gombócról könnyen tudok szeletelni, és amint belekeverem az ételbe, olyan, mintha frissen szedtem volna. Ezt azért találtam ki, mert valahogy a fűszernövények nem bírják ezt a klímát, vagy csak engem. Mindig meghalnak. De sebaj, biztos van, aki meg ahhoz ért :)
Szóval a műsoros husi kész is.
A rizst nem árt néha megkevergetni, mert például az én serpenyőmnek hőtárolós az alja, és szeret benne odakapni kicsit. Nagyjából 20 perc fedő alatt, és kész is.
Ugye milyen gyors és egyszerű? Jó étvágyat!
Tápanyag tartalom az alapján, ahogy én készítettem (teljes recept / 100g):
Műsoros husi:
energia: 1086 kcal / 241 kcal
fehérje: 109g / 24g
szénhidrát: 16,6g / 3,7g
zsír: 19g / 4,2g
rost: 4g / 1g
Rizibizi:
energia: 984 kcal / 131 kcal
fehérje: 25,7g / 3,4g
szénhidrát: 206g / 27,5g
zsír: 5,5g / 0,7g
rost: 13g / 1,7g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése