A ropogós pikáns csirkéhez köretnek natúr vagy enyhén fűzerezett salátát vagy párolt zöldséget ajánlok.
Amire szükséged lesz: csirkemell filé, mustár, erőspista / édes csili krém / tabasco, provanszi fűszerkeverék, só, bors, rizsliszt / liszt, olaj. A paprika krémek közül válassz egy olyat, ami pont annyira csípős, amit te szeretsz. Én eredetileg nem igazán szeretem a csípős ételeket, és ebben a receptben is azt szeretem, hogy nem lesz olyan brutálisan tűzokádós, hanem csak kellemesen pikáns. Nekem az édes csili jött be a legjobban, de jó volt erőspistával is, azzal mondjuk csínján bántam. Ezt a mostanit pedig tabascoval készítettem, mert az volt épp itthon. Szuper!
Íme az elkészítés, két adag lesz belőle:
Szóval, a 40 dkg csirkemellet mosd meg hideg vízben, tisztítsd meg a hártyáktól, és vágd fel kb. 1 cm vastag szeletekre. Egy deszkán fektesd őket szépen egymás mellé, sózd és borsozd meg a szeleteket, de csak a felső oldalukat. Aztán forgasd meg őket, és a másik oldalukat kend be alaposan mustárral, majd szórd meg provanszi fűszerkeverékkel ( rozmaring, kakukkfű). Most forgasd vissza őket, a mustáros oldal legyen alul. A felső oldalakat kend meg a paprikás krémmel, és a szeleteket helyezd egy tálba egymásra, kicsit nyomkodd össze. Érdemes így hagyni legalább fél órát, de ha épp nincs rá időd, semmi baj.
Egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy ellepje az alját, de nem kell annál több, ne álljon benne centi vastagon. Forrósítsd fel az olajat közepes tűzön, vagy 4-esen. A fűszeres csirkeszeleteket forgasd meg a lisztben, de nem kell nagyon belenyomkodni, csak pont hogy ragadjon rá egy kevés, és tedd a forró serpenyőbe egyből.
Fedő nélkül süsd, viszont vigyázz, nehogy lefröcsköljön a forró olaj! Csak egyszer fordítsd meg, amikor már az alsó fele ropogósra sült. Ha gyakrabban forgatod, akkor csak jól megszívja magát az olajjal, és nem is lesz ropogós, mert elázik a "bundája".
Körülbelül 4-5 percig kell sütni egy oldalát. Ha megfordítottad, és a másik fele is megsült, papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges olaj kimenjen belőle. És már kész is! Jó étvágyat!
Tápanyag tartalom az alapján, ahogy én készítettem (teljes recept / 100g):
energia: 661 kcal / 165 kcal
fehérje: 107g / 27g
szénhidrát: 39g / 10g
zsír: 9,5g / 3g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése