A sütőt kapcsold be 180°C-ra. Én sima villanysütőt használok.
Szóval, egy közepes méretű keverő tálban olvassz meg 10 dkg vajat, én mikróban szoktam, kb 1 perc alatt. Vigyázz, mert pattog kicsit. Utána keverj bele 7 dkg cukrot - részemről ez eritrit (Update Zero), de lehet stevia sugar vagy egyéb cukorpótló is-, egy csipet sót és 1 db tojást. keverd jól össze, fakanállal vagy műanyag / szilikon keverővel. Utána szórj bele 4 dkg kókuszreszeléket, 6 dkg zabpelyhet, 10 dkg lisztet (ez lehet rozsliszt, zabliszt, én Update lisztet használtam, de lehet zabkorpa és sima liszt 1:1 arányban is). Szórj jár 1/2 teáskanál szódabikarbónát és 1/2 teáskanál sütőport. Én raktam bele kevés cukormentes étcsokit is jó apróra vágva. Na most keverd jól össze.
Egy lapos tepsibe tegyél sütőpapírt, a keverékből kb egy evőkanálnyi adagból formázz golyót, lapítsd ki kicsit és tedd a tepsire. Nekem 20 db lett ebből.
Tedd be a sütőbe, nagyjából középre, és süsd kb 15-20 percig.
Utána vedd ki és a kekszeket, még melegen tedd át egy rácsra kihűlni. Ekkor fognak megszilárdulni teljesen.
Fincsi omlós keksz lett, nem is lett száraz :) Elkészítési idő: tészta 10 perc, sütés 15-20 perc, hűtés 5-10 perc, összesen kb fél óra.
Tápanyag tartalom az alapján, ahogy én készítettem (teljes recept / 100g):
- energia: 1533 kcal / 374 kcal
- fehérje: 51g / 12,5g
- szénhidrát: 147,5g / 36g
- zsír: 106g / 26g
- rost: 21g / 5g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése