2014. április 17., csütörtök

Hamis carbonara

Avagy mindig carbonaranak indul. Aztán valami kicsit egyszerűbb, de ízesebb és talán kicsit tartalmasabb lesz belőle :) Mondjuk ez:
A(z) image.jpeg megjelenítése

Az elkészítési idő egész pontosan 27 perc volt, a mutatvány elejétől addig, amíg a számhoz emeltem az első falatot. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hamar megvan! És végre ehetnél egy tésztát, aminek a szósza nem egy kisebb kartondoboz tartalmából és 4 dl vízből áll. 
Tehát amire szükséged lesz: száraz tészta, bacon, sonka, vöröshagyma, fokhagyma, tejszín, tojás, sajt, gomba (A GOMBA ELHAGYHATÓ kedves Manó!), só, bors, vegeta. Ebből a receptből két kiadós adag lett.

Elsőnek tegyél fel vizet forrni, amiben majd a tésztát fogod főzni. Két főre kb. 25 dkg tészta kell szárazon mérve, ennek mondjuk 1,5-2 liter vízben jó főni. A vízbe tegyél egy kiskanál sót és egy kis olajat (lehetőleg olíva). 
Na, a következő lépés a hozzávalók apró kockára vágása. Ez a legnagyobb kihívás :) Ha megvan, mehetnek a serpenyőbe szépen sorban: 5 dkg bacon pici kockákra vágva, egy fél fej vöröshagyma nagyon apróra, 12 dkg sonka apróra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva fokhagymanyomóval. És lehet kevergetni meg pirítani. 

A(z) image.jpeg megjelenítése A(z) image.jpeg megjelenítése A(z) image.jpeg megjelenítése

Ezután kell beletenni az apróra feldarabolt gombát is, 7 közepes méretű fej. Ezt nyugodtan ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti a gombát.
A(z) image.jpeg megjelenítése
Szóval miközben pirítod a hozzávalókat, tedd a tésztát a forrásban lévő vízbe. A sonkás-baconos-gombás alapot pedig borsozd meg alaposan. Ha jól megpirult minden része, önts rá 2,5 dl zsírszegény tejszínt (5-7%). Keverd jól össze, és forrald fel együtt. Majd mehet bele egy kiskanál vegeta. Sokan nem szeretik a vegetát, mert hogy milyen adalékok vannak benne. Bizonyos esetekben pedig sokkal jobb az ételbe... Amellett, hogy én törekszem arra, hogy amit főzök az egészséges legyen, azért finomnak is kell lennie :)
A(z) image.jpeg megjelenítése

Na ha ez megvan, akkor vedd le a tűzhelyről a serpenyőt, üss bele 1 db tojást, és nagyon alaposan keverd el benne. Ha elkeverted, akkor tedd vissza, de már csak kis lángra, vagy 1-2 fokozatra. Közben szűrd le a kifőtt tésztát, és ha megvan, forgasd bele a tejszínes szószba. Szórj rá egy adag reszelt sajtot és keverd jól össze a serpenyőben. 

A(z) image.jpeg megjelenítése

27 perc. Komolyan mondom. Megéri. A tálaláshoz esetleg bazsalikomos aszalt paradicsom jól jöhet ;) 
Jó étvágyat hozzá!

Tápanyag tartalom az alapján, ahogy én készítettem (teljes recept / 100g):

energia: 1837 kcal / 204,6
 kcal
fehérje: 77,3g / 8,6g
szénhidrát: 132g / 14,6g
zsír: 49g / 5,5g
rost: 9,7g / 1,1g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése